Highlights in Aussie
Overskrift 1

Uge 7

Der er nu kun 3 uger tilbage i Sydney inden jeg skal med flyet til Adelaide. Når jeg tænker over det er det med blandede følelser. Fordi den dag hvor jeg sætter mig i flyet til Adelaide er der kun en uge tilbage inden jeg skal hjem til Danmark.

Jeg glæder mig utrolig meget til at komme til Adelaide og besøge mors gamle skole veninde, Tina, og til at se en by jeg aldrig har set før og opleve dens historie og ’puls’!

Jeg kunne sagtens bruge meget længere tid her i Australien, men glæder alligevel til at komme hjem til mor og far, Julie, min kat og min egen seng! Det er meget mærkeligt at tænke på at jeg nu har prøvet at bo i et andet land så langt væk for næsten to måneder, men det har været en rigtig god oplevelse og noget jeg aldrig vil glemme, og hvis I spørger om jeg vil gøre det igen så er svaret ja!

Jeg undskylder også for at der er gået så lang tid mellem de sidste opdateringer, men de fleste medlemmer af familien burde havde fået et postkort eller to i mellem tiden.

I selve ugedagene sker der ikke så meget: går i skole, er sammen med venner/ veninder spiser mad shopper lidt og planer for weekenderne. Så har ikke tænkt mig at skrive mere om vores hverdage mere om weekenderne, for det er der det ’sner’ ;)

(find ud af hvad du lavede d. 5. marts-6

Fiji 11/03-14/03

Så er klokken 03:00 og jeg står op for at gøre mig klar, for rejser til Fiji om et par timer, men først skal jeg hjem til Tina & Julie for at spise morgenmad og så kommer resten af gruppen også der hen og vi tager en fælles taxa til lufthavnen.

Jeg er hos Tina & Julie kl 04:00 og vi spiser morgenmad mens det sidste pakke stress står på – det er Tinas fødselsdag i dag, så det er i præncippet det vi tager til Fiji for at fejre.

Det tager omkring 4 timer at flyve til Fiji fra Sydney lufthavn – og nej Fiji er ikke en del af Australien.. Så man skal huske pas osv da det er internationalt. – hvilket nogle af pigerne var ved at glemme. (Jeg er ikke inkluderet.)

Da vi lander på Fiji trækker Tina hula-kranse op ad sin håndbaggage som vi alle skal have på, som vi varpå Hawaii. Folk kigger lidt mærkeligt på os, men altså vi har det sjovt.

Vi skal køre i taxa for ca 2½ time inden vi er på det resort vi skal bo på. Og jeg vil sige at Fiji er smukt, det er utrolig tropisk og folk på gaden råber: ”Bula!” når man kommer kørende forbi.

Hvis I regner med at shoppe på denne tropiske ø? Så glem det!

Så snart vi kom til hotellet skiftede vi tøj til noget mere behageligt, da det er/ var ret så fugtigt er ddet ikke sjovt at have store hættetrøjer og langebukser på.

Vi fik en hurtig guidet tour rundt på resortet og finder hurtigt ud af at vi hellere vil have badetøj på, så vi kan komme på stranden som er 10 meter ude fra hytterne.

Ved en 18 tiden beslutter vi os for at vi vil have noget at spise så vi går op tager et bad og skifter til vores pæne tøj efter Tinas ønsker.. vi var i den grad overdressed men igen vi havde det sjovt.

Efter vi havde spist sad vi bare og talte sammen, kiggede på folk der spillede pool.

Morten og jeg talte med et par fyre der spillede pool, og vi endte med at vi spillede double – Morten med Jake og jeg med Keegan. Efter et par spil stod vi bare oppe i baren og snakkede sammen. Keegan havde været på Fiji i 3 år hvor han hjalp nogle venner med at bestyrer et hotel, og dette var hans sidste aften på Fiji, inden han tog tilbage til Sydney, hvor han kommer fra. Jake var noget ældre og kunne nemt have Været Keegans far, men det viste sig at de bare var venner.

Stort set alle var i poolen, men Keegan og jeg gik på stranden i stedet, da vandet der er varmere, og jeg er ret så sikker på at det er mere rent end det der var i poolen.

Vi gik kun i vandet for at dyppe os og da vi var tørre igen gik vi tilbage til baren, og blev enige om at hvis vi havde tid skulle vi ses igen derefter gik jeg poolen til de andre og Keegan og Jake tog hjem.

(fredag)
Da vi stod op så vi at der var en cyklon advarsel, at der de følgende dage nok komme en cyklon.
Vi tænkte ikke så meget over det, det værste der kunne ske var at vi ikke kunnne komme med vores fly hjem til Sydney.

På vores resort var der gratis dykker lektioner, så det ville alle pigerne gerne have, så vi kune komme med drengene ud og dykke, men på grund af advarslen, ville den ansvarlige ikke tage ud. Vi kunne heller ikke komme ud og snorkle.

Tina havde dagen før arrengeret noget med nogle jetski, men det var på et helt andet resort, og vi tænkte at hvis vi kunne lave dden resavation om, så vi kom tidligere afsted, så kunne drengene tage ud og dykke – de har alle dykker certifikat og måtte gerne dykke for den ansvarlige.

Så Alle pigerne (Julie, Tina, Amalie og jeg) tog med taxa hen til et andet resort og kørte på jetski i en time.
Vi lejede kun to, så vi sad to på hver jetski, og byttede undervejs.

Det var godt nok noget af det sjoveste jeg har prøvet længe. Men flyver nærmest når man har fart nok på over en større bølge, i starten virker det lidt skræmmende men det er rigtig sjovt.

Om aftenen klædte vi os igen fint på, dog var vi så smarte at tage badetøj på under, så vi kunne komme i poolen så snart de åbnede poolbaren.

Vi fejrede i dag Amalie og Tinas fælles fødselsdag – Amalie har fødselsdag d. 13 marts altså om lørdagen.

Vi legede forskellige lege såsom kænguruhop konkurrence, hvor drengene havde en pige på ryggen og så galt det om at komme først frem og tilbage i vandet kun ved at hoppe. – der blev dog snydt en del..

Sidst på aftenen mødte vi en flok englændere der er på Fiji for at bygge en skole, og de holdte noget der hedder ”Kava ceremoni” hvilket er en lokal drik, som ligner og smager af jord. Dog er det en rod som man støder ned i vand. – Det har samme effekt som alkhol dog forbliver ens hoved klar og man har ikke tømmermænd dagen efter.

(Lørdag)
Da vi vågnede om morgenen tænkte vi at vi ville op og se nogle vandfald, men vi kiggede på hinanden og blev enige om at pommes fritter, cola og en hængekøje lød meget bedre.

Tina og jeg bestilte tid hos resortes massør ved en 16 tiden, og fik en halv time der hver.

Det var meningen at vi ville holde stor fest i dag, men da alt kom til alt, spiste vi lagkagen og deltog i lege som resortet havde arrangeret for alle gæsterne, også sad vi nede ved bålet og hyggede. Og gik forholdsvis tidligt i seng. Vi skulle jo tidligt op og til lufthavnen.

(søndag)
Vi var oppe ved en 0730 tiden, for at pakke, spise morgenmad og så ellers køre i 2 timer for at kommetil lufthavnen så vi kunne komme hjem.

Vi landede i Sydney lufthavn kl 1900 og jeg var hjemme ved en 21 tiden.

(mandag)
Keegan som jeg havde talt med om torsdagen på Fiji, ringede og spurgte om jeg ville spise frokost med ham, så mødtes med ham kl 11 og var i skole kl 14.

Uge 8 / uge 9
BBQ 19/03

Sidste gang der blev holdt BBQ, prioterede jeg at tage til AC/DC konsert.
Men Tina besluttede sig for at i dag( fredag d 19 marts) at hun ville holde BBQ for hele klassen, så alle dem der ville komme kunne, man skulle bare selv have alkoholiske drikke og kød med, resten ville de stå for. Efterfølgende skulle vi i byen, men da jeg skulle tidligt op og ud og skydive om lørdagen kunne jeg ikke tage med, eller drikke.

Dog havde vi alle en rigtig god og hygglig aften, selvom største delen af os blev tygget godt igennem af myg og myre.

Skydiving 20/03

Belindas forlovede Grant havde spurgt til AC/DC konserten om man kunne skydive i Danmark, og det kan man jo godt, men jeg har aldrig prøvet det. Men han har sprunget omkring 160 gange, og har lisens til at tage billeder af folk, så han sagde at jeg bare skulle give ham et kald og så ville vi finde ud af noget med det, hvis jeg havde lyst. – hvem siger nej til sådan en mulighed? Ikke mig.

Så jeg stod op kl 0500 og gjorde mig klar til at tage af sted. Jeg skulle sidde i et tog i 4 timer, (parramatta- Central 30min – Central- Picton 3½ time)

Grant havde dog tilbudt at hente mig på vejen, men så skulle jeg havde været oppe kl 0300. – den var jeg ikke helt med på.

Vejret var fantastisk! 37 grader, skyfrit, det blæste næsten ikke og jeg var rigtig spændt. – Grant havde advaret mig om nogle af de ting de siger til dem der hopper for første gang, så da de prøvede det på mig, spillede jeg bare cool, selv om jeg tænkte, Oh Gud!

Jeg hoppede ud af et fly fra 14000ft – tandem. Det var fantastisk!

Du står og kigger ud, du kan næsten ikke høre noget, du kan se alt.
Alt hvad du skal gøre er at tage en dyb indåndning og vælte dig forover. – GRÆNSE OVERSKRIDENDE!!
Men helt vildt.

Det tager ca 60-90 sekunder hvor du bare falder, du alt hvad du kan høre er vinden, men du kan se alt – jeg tænkte i starten at jeg ikke ville skrige men når du lige er sprunget opdager du hurtigt at der kun er en måde at gøre det her på, og det kræver altså at du skriger dine lunger ud!

Når faldskærmen bliver trukket stopper alt – du bliver ikke trukket tilbage som det ligner – men du stopper bare, og lige pludselig kan du høre alt, se alt, ja det er lige før du kan smage luften omkring dig.
Og så ’falder’ du lige så stille og roligt ned mod jorden, jeg kunne mærke hvordan det bliver varmere, og kunne se ”The Blue Mt” og ”Sydney skyline”.

@Street gæt hvad vi skal til din 18 års?

Grant kørte mig hjem. – Det er mærkeligt at man 1½ time efter går blandt mennesker og de har ingen anelse om at man lige har sprunget ca 4 km ud fra et fly.

Om aftenen var jeg sammen med Percy.


BBQ med Ann & Con

Despinas bror og svigerinde har prøvet at holde BBQ’s for mig et par gange før, men Despina har ikke sagt det til mig, før jeg har ringet og sagt at jeg spiser med dem fra klassen eller med Percy. Så endelig siger Ann til mig at nogle dage før at hvis jeg har lyst, så kan vi holde noget BBQ i denne uge.

Efter den første BBQ har vi så meget kød til overs som ikke er blevet grillet, at vi beslutter os for at holde en BBQ til dagen efter.

Men det er rigtig hyggeligt, Ann og jeg taler rigtig godt sammen og vi griner stort set hele tiden når vi er sammen.

Uge 9 / uge 10
 Hat head – Kempsey

Vi var et par tøser der gerne ville lære at surfe, så jeg kontaktede Keegan igen, og hørte om han stadig ville lære os at surfe. Det ville han gerne, så vi bestilte hotel (Seabreeze hotel) og billetter til Wauchope, som er 7½ time med tog fra Sydney.  Vi tog afsted fredag omkring frokost fra Central (1135) og sad ellers bare og hyggede og halv sov. Da vi kom til tog stationen, tog vi en bus fra Wauchope til en lille by lidt ude fra Kempsey som hedder South West Rocks, hvor vores hotel var. Vi spiste thai mad og gik i seng.

Jeg/ vi havde aftalt med Keegan som bor 20 min fra hotellet at han skulle hente os om morgenen. Så det gjorde han, han havde 4 surf bræts i sin bil, og så kørte han os hen til ’hans’ strand, i Hat head (ja det hedder byen altså) stranden hedder Hungry.

Han prøvede at lære os at surfe, hvilket er ret så svært! Som svømmer har jeg ret god balance, men det her kræver ekstrem god balance. Det er helt vildt, men det er rigtig sjovt også selv om man ikke gør det rigtigt..
Det tager flere år at lære.

Efter frokost invitere han os hjem til en BBQ hos hans forældre, de to andre piger havde ikke lyst til at tage med, så jeg tog alene med, og han kørte mig tilbage til hotellet om aftenen.

(søndag)
Søndag startede ligesom lørdagen, vi startede dagen med at surfe, stadig lige så svært som lørdag..

Søndag eftermiddag tager vi på stranden, efter en halv time kommer Keegan ned, og spørger om vi vil med ud og fiske, han siger dog at hvis man har det med at blive søsyg skal man ikke gøre det. Så de to andre piger står over, og jeg tager med Keegan, hans far og lille bror med ud og fiske. – De fanger en tun og to ”spanish”. Den ene Spanish var omkring 150 cm og vejede 26 kg.

Keegan var så sød at køre os alle til stationen om aftenen, så vi kunne nå vores tog så vi ville være i Sydney mandag morgen. – vi rullede ind på Central kl 0730. Og var i Parramatta kl 0830.

Rigtig god og hyggelig weekend. Dog med et par blåmærker fra surfing..